Vinterdäck

Det viktigaste när det gäller vinterdäck är nog att byta i god tid. Rätt vad det är slår halkan till. Odubbade vinterdäck kan du montera innan 1 Oktober. Dubbade får du vänta till efter 1 oktober med, om det inte blivit vinterväglag före det. Hur tidigt du bör byta beror givetvis på var i landet du bor.
SUV och Stadsjeepar

Vi lagerhåller ett antal populära däckmärken för SUVar/ Stadsjeepar Nokian, Michelin, Bridgestone, GT Radial.
Viktig information om vinterdäck
Image
Det finns en hel del olika typer av vinterdäck att välja mellan men det finns också en god anledning till detta. Olika typer av klimat och körmiljöer kräver däck med olika funktioner, till exempel är centraleuropeiska däck mer anpassade för slask medan nordiska är mer anpassade till extrem kyla samt snö- och isunderlag.
Användning av dubbdäck är begränsat till perioden 1 oktober till 15 april, men är också tillåten när det är eller förväntas bli vinterväglag. Enligt undersökningar som gjorts av trafikverket halveras dödsrisken på vinterunderlag för bilar utan ESP antisladdsystem med dubbdäck jämfört med dubbfria vinterdäck.
Nordiska dubbfria däck är anpassade specifikt för nordiska vintervägar med högre säkerhet och framkomlighet i snö. De har generellt utomordentlig bromssträcka och förbättrat grepp och dragförmåga även i djup snö.
Centraleuropiska dubbfria däck
De Centraleuropeiska dubbfria däcken är utvecklade för mer våt och slaskig väg samt torr asfalt, men har en låg prestanda på is och snö. Därför har de ibland svårt att uppfylla de krav som ställs på däck i nordiska klimat.
Tveka inte! Ta kontakt med oss redan idag.

KONTAKTA OSS OM DU HAR FRÅGOR ELLER FUNDERINGAR

Adress

AE Däckcenter AB
Källbogatan 72
941 36 Piteå

Kontakt

Tel: 0911-21 14 17

E-post: info@aedack.se

Fax: 0910-21 14 17

Öppettider

Må - Fre 7.00 - 16.30
Lunchstängt 11.00 - 12.00
Lö - Sö Stängt

Vi har dygnet runt jour
Jourtelefon: 070 - 999 99 99
Ring 112 när jourtelefonen är upptagen.

Om oss

Vi håller ett brett sortiment av däck till person- och leveransbilar, lastbilar, industri, jordbruk. Vi säljer bland annat däck med märken Nokian, Michelin och Bridgestone.